Hof van Alexander, duurzaam gebouwd! Zuinig zijn op wat er is…voor nu en later!

Maatschappelijke betrokkenheid

“Je geluk vermenigvuldigen door te delen”, is een visie die wij volledig kunnen onderschrijven.

Het is een wens om, met alle mogelijkheden die wij binnen ons bereik hebben, jongere kinderen vanuit diverse regio’s een aantal dagen onder begeleiding te laten verblijven en te ontzorgen. De weidsheid, het landleven en de eenvoud van een barbecue op een zomeravond, kan in een kinderziel een onuitwisbare indruk achterlaten. Voor deze tak van vrijwillige organisatie zullen wij in overleg treden en samenwerking zoeken met organisaties als Europa Kinderhulp.

Onze locatie

Onze locatie biedt verder de mogelijkheid gedurende een aantal malen per jaar b.v. een zonnige High Tea middag te organiseren, voor de oudere, vaak eenzame alleenstaanden in de regio. Momenteel zijn diverse aanstekelijke initiatieven via de media te zien. Ons buitenterrein is hiervoor bijzonder geschikt, en wij zullen samenwerking zoeken met instellingen uit de buurt die met name kunnen toezien op vervoer en zorg.

Wij zien toe op de toegankelijkheid voor de minder valide gasten en hebben hiervoor twee kamers in het hotel speciaal ingericht.
Alle afval wordt gescheiden verzameld, ook in de hotelkamers. Daartoe zijn speciale bakjes, waarin het voor de gast heel eenvoudig is, het afval te scheiden. Kleine moeite, groot gebaar!

Er komen op het terrein 4 oplaadpunten, 2 voor elektrische auto’s en 2 voor fietsen.

Wilt u meer weten over onze energiezuinige maatregelen? Wij vertellen u er graag meer over en laten u zien hoe het in de praktijk werkt!